Elért eredményeink

 

 

2006-ban a Partnerségi tagokkal együtt elnyertük, a Karos / HU / – Bodrogszerdahely / SK / településeket összekötő, – már 119 éve is a Bodrogköz vérkeringését biztosító, de igen elhanyagolt állapotban lévő földes – határon átnyúló nemzetközi közút, megépítését, amely még abban az évben, rekordidő alatt meg is valósult. Alapítványunk végezte a projekt előkészítését, menedzselését, elszámolását.

Több kisebb projekt is megvalósult a Partnerség égisze alatt. Már volt kétszer, 2006-ban és 2008-ban polgárok találkozója a Partnerségi településeken, elkészült két történelmi – turisztikai DVD film és kiadvány készült a térségről. Elindult a Bodrogköziek a Bodrogközért “ nemzetközi mozgalom. Több kulturális és sport rendezvény került megrendezésre. A Partnerség rendezte meg az első Bodrogközi teremfoci és asztali teniszbajnokságot is.

Közös szakmai tapasztaltszerzésen vettünk részt, a Tisza tó holtágánál és a Bodrog folyón először hajózhattunk végig, Tokajtól – Zemplénig, olyan helyeken, ahol még hajó nem járt, egészen a Szlovákiában található, Ondova – Latorca folyók találkozásáig. Feltérképezve ezzel a folyó partján lévő turisztikai fejlesztési lehetőségeket.

Képek az eddigi közös élményeinkről

Képek, a Tisza tótól,

a hajókirándulásról,

a 2005-os Alsóberecki rendezvényről,

a 2006-os közút átadásáról,

a Schengeni határnyitásról,

a foci bajnokságról,

a 2008-s kiskövesdi rendezvényről,